Blog

Renovlies of stucwerk?

Heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht? Voor de afwerking van uw muren, kunt u kiezen voor renovlies of stucwerk. Maar welke keuze is verstandig? Ik, Bas Kunst, leg het graag aan u uit.

Renovliesbehang is de laatste jaren toegenomen in populariteit. Het is een behangsoort van 1 meter breed die direct over de behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning geplakt kan worden.

Alle voordelen van renovliesbehang op een rij:

  • Renovlies is scheuroverbruggend. De wanden van een nieuwbouwwoning werken nog jaren. Omdat de wanden uitzetten of krimpen, ontstaan er scheuren. Voorziet u de wanden van renovlies, dan ziet u deze scheuren niet.
  • Renovlies is stootvast. Stucwerk beschadigt snel. Extra fijn als u bijvoorbeeld jonge kinderen hebt rondrennen.
  • Renovlies is goedkoper dan stucwerk. Met renovlies bespaart u namelijk op een stukadoor. U kunt het namelijk direct op de behangklare wanden plakken. Onder aan de streep bespaart u minimaal € 10,- per m2, ten opzichte van stucwerk. Deze berekening is inclusief het schilderen en/of spuitwerk.
  • Keuze in verschillende designs. Zo is er renovliesbehang met een glad design, dat lijkt het meeste op stucwerk. Maar er zijn ook nog andere opties. Wilt u een muur bijvoorbeeld een accent geven? Dan zijn er verschillende design patronen. Er is zelfs renovliesbehang dat geluidsisolatie biedt. Ideaal als u wilt werken aan de akoestiek van uw ruimte.
  • Renovlies is optisch niet te onderscheiden van Stukwerk. Ziet er net zo glad uit als het gladste stukwerk.

Hoe zit het met stucwerk? 

Er is één groot voordeel van stucwerk in vergelijking met renovlies. Stucwerk blijft het aller gladst. In Renovlies behang zitten een heel klein structuurtje, waardoor stucwerk toch wat gladder aanvoelt. Ook kan Renovlies niet over gespoten worden, maar alleen gerold (gesausd), en spuitwerk is weer wat gladder dan sauswerk.

Heeft u een nieuw te bouwen woning? Ga dan voor Renovlies. Het is bestand tegen scheurvorming, wat voor veel mensen het belangrijkste aspect is. Niets is vervelender om na verloop van tijd allerlei scheuren te zien als uw muren van uw nieuwbouwwoning gaan werken.

Wel raad ik aan om uw plafond altijd te laten stucen. Een plafond scheurt minder vaak en het geeft een mooi effect om deze zo glad mogelijk te houden door middel van spuitwerk. Spuitwerk is gladder dan rol/sauswerk.

Mocht u in uw nieuwbouwwoning toch liever voor stucwerk gaan? 

Probeer dan goed te overwegen of u het niet erg vindt als er scheuren ontstaan. Scheuren moet u ook weer herstellen. Dit resulteert in extra kosten.

Heeft u een bestaande woning?

Dan kunt u prima voor stucwerk gaan. Muren van bestaande woningen zetten niet meer uit, waardoor u minder kans heeft op scheuren. Wel is renovlies een stuk goedkoper dan stucwerk. 

Persoonlijk advies nodig?

In onze showroom kunnen wij het verschil tussen Renovlies en Stukwerk laten zien en voelen! Ook het verschil tussen saus(rol) en spuitwerk is bij ons te ervaren.

Ik help u graag met persoonlijk advies voor uw woning. Bel: 06 20 97 1850 of mail mij gerust.

Andere artikelen

Voorkom scheurvorming in uw nieuwbouwwoning

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend advies?

Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag!